Foto's

Is een foto verplicht?

Ja, bij VriendenEnzo is een foto verplicht. Wil je jouw foto niet voor iedereen zichtbaar hebben, dan kun je dat instellen door “Foto alleen op verzoek weergeven” aan te vinken. Dit kan bij “Profielfoto bewerken” bij “Mijn profiel”.

 

Hoe plaats of wijzig ik een foto bij mijn profiel?

Nadat je bent ingelogd, kun je bij “Profielfoto bewerken” bij “Mijn profiel” een foto toevoegen. De foto dient een jpg, gif, png of bmp bestand te zijn en niet groter te zijn dan 5 Mb. Door te klikken op "Bestand kiezen" kun je de foto selecteren. Nadat je een foto hebt geselecteerd klik je op "Opslaan". Het kan enige seconden duren voordat de geselecteerde foto zichtbaar is. Je profielfoto wordt voor anderen pas zichtbaar nadat deze door ons is goedgekeurd.

Als je foto is geplaatst bestaat de mogelijkheid om deze te vervangen door een andere: klik hiervoor op de tekst: "Klik hier om je profielfoto te verwijderen" en selecteer vervolgens een nieuwe foto. Indien de oude foto nog zichtbaar blijft, druk dan op de "F5" toets op het toetsenbord om de pagina te verversen, de nieuwe foto zal dan zichtbaar worden.

 

Kan ik meerdere foto's plaatsen bij mijn profiel?

Nee, op dit moment bestaat er geen mogelijkheid om meerdere foto’s in je profiel te plaatsen.

 

Is het ook mogelijk om een foto "op verzoek" te plaatsen?

Ja, dat is mogelijk. De foto is dan niet voor iedereen zichtbaar. Waar normaal de foto wordt afgebeeld staat nu een fotovakje met de tekst “Foto op verzoek”. Wanneer je klikt op “Foto opvragen” zal degene die zijn/haar “Foto op verzoek” heeft geplaatst een e-mail ontvangen met de vraag zijn/haar foto vrij te geven. In deze e-mail staat een link naar de pagina waar dit verzoek kan worden goedgekeurd of geweigerd. Het beheren van al deze verzoeken kan bij “Mijn profiel”, “Profielfoto bewerken”. Onderaan die pagina staat een overzicht met openstaande, goedgekeurde en geweigerde verzoeken. Het vragen om een foto op verzoek te mogen zien alsmede het antwoorden hierop valt buiten de betaalde e-mails, dit is dus altijd gratis.

 

Mijn foto past niet of is te groot

Als je foto niet past of te groot is kun je deze heel eenvoudig op internet verkleinen, daar zijn verschillende sites voor. Een site die je zou kunnen gebruiken is bijvoorbeeld www.fotoaanpassen.nl. Hier kun je je foto verkleinen of op maat maken. De maat die je kunt aanhouden is 4096*4096, max. 5Mb, bestandstypen jpg, gif, png of bmp.

 

Kan ik mijn foto ook opsturen naar VriendenEnzo?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

 

Waarom is mijn foto verwijderd?

Moderators van stichting VriendenEnzo kunnen na het plaatsen van een foto besluiten om deze te verwijderen. Dit gebeurt enkel als daar een goede reden voor is en kan om diverse redenen gebeuren. Om hier helder over te zijn leggen we de regels voor de profielfoto uit:
- Enkel foto's die recht geplaatst zijn worden goedgekeurd. Mocht jouw foto gedraaid zijn na het plaatsen van de foto kan je deze eenvoudig corrigeren m.b.v. dit (gratis) tooltje.
- Leden van VriendenEnzo zien graag met wie ze in contact komen, zorg ervoor dat jouw profielfoto duidelijk is. Foto's waarop je half of niet zichtbaar bent zijn niet toegestaan. Hieronder vallen ook sfeerbeelden en bijvoorbeeld dieren van enkel een (huis)dier.
- Het is enkel toegestaan om een foto van jezelf te plaatsen en geen foto's van seksuele aard, groepsfoto's, foto's van kinderen, foto’s van dieren of voorwerpen of foto's van andere mensen dan jijzelf.
- Profielfoto's die door andere leden ervaren kunnen worden als bedreigend, beledigend, aanstootgevend, racistisch, of discriminerend worden uit voorzorg niet toegestaan.

Indien een foto niet is goedgekeurd krijg je hier middels een e-mail een melding van.