Hoe een compleet profiel tot een fijne vriendschap leidt

Het is zover! Je hebt je profiel aangemaakt op VriendenEnzo of je denkt hier over na. Jouw profiel is de allereerste indruk die anderen van jou krijgen. In jouw profiel laat je anderen lezen wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Bij het aanmaken van een profiel is de verleiding natuurlijk groot om dit later een keer compleet in te vullen, of snel een regeltje te typen.

Het is verstandig om even de tijd te nemen, vooral 'Over mij' en 'Wie ik zoek' is wat mensen die jouw profiel komen bekijken graag lezen. In dit blog krijg je handige tips om deze velden op de perfecte manier in te vullen.

Wat maakt jou uniek?

Iedereen is uniek en heeft zijn of haar mooie kanten. Maar omdat (bijna) iedereen van lachen en lekker eten houdt, val je met zo’n snel ingevuld profiel niet op. Zonde, toch? Zeker omdat je ongetwijfeld hartstikke leuke eigenschappen en hobby’s hebt!

Jezelf op een originele, positieve manier voorstellen is dus een echte aanrader. Ga er even goed voor zitten en doe je best om er een leuke tekst van te maken, waarin jouw potentiële vrienden je beter leren kennen. Twee regeltjes is hier waarschijnlijk iets te weinig voor, maar een uitgebreid boekwerk hoeft het ook niet te worden (tenzij je een vriend/vriendin zoekt die stapelgek is op het lezen van dikke pillen). Laat jezelf van je beste kant zien!

Vertel iets uitgebreider over jezelf

Ben je bijvoorbeeld een enthousiaste wandelaar die ook dol is op borrelen, vertel dan niet alleen dat je graag wandelt, maar ook waar en waarom. Struin je bijvoorbeeld graag door het bos, langs de zee of door een oude stad? Het gaat erom dat je inhoudelijk nét iets meer vertelt.

Schrijf dan meteen op dat je naast die passie voor wandelen graag iets drinkt. En is dit dan een glas Chardonney, een donker biertje of appelsap en waarom? Heb je wijnreizen gemaakt, bezoek je graag brouwerijen of heb je een appelboomgaard? Door dit soort details te benoemen, vergroot je de kans op die leuke vriend(in).

 

Laat weten met wie je graag in contact komt

Door duidelijk te benoemen wat voor soort vriendschap je zoekt en naar wat voor persoon je op zoek bent, maak je de kans groter dat je een waardevol contact legt. Zoek je iemand die op maximaal 20 kilometer van jouw woonplaats woont? Of zoek je een vriend(in) die gek is op larpen, Franse cultfilms of weet je dat je vaak ontzettend goed klikt met een bepaald sterrenbeeld? Benoem dit dan zeker in je tekstje! 

Zet jezelf in de Spotlight en word gevonden

Een goed profiel maak je eenmalig aan. Als dat gelukt is, ben je zover om jezelf in het ‘Spotlight’ te zetten. Op deze manier zal een ander lid je sneller weten te vinden. Het grote voordeel van Spotlight-profielen is dat ze een prominente plek innemen binnen VriendenEnzo. Ze worden dus veel vaker bekeken dan algemene profielen!

Een ‘Spotlight’ is dus meer specifiek dan een algemeen profiel. In een Spotlight-profiel kun je dan ook precies aangeven met wat voor mensen je in contact wil komen. Dat gaat per categorie, zoals: sporten, uitgaan, vakantie, ouders met kinderen, feestdagen, 60+, overige en geen voorkeur.

Word je bijvoorbeeld razend enthousiast van bordspellen of zoek je ouders met kinderen die dezelfde leeftijd als jouw kinderen hebben? Schrijf dit dan ook nog eens op in je profiel en laat weten wat je in een vriendschap zoekt. Kortom: met Spotlight heb je dus een grotere kans op een leuk contact!

Ben je nieuw bij VriendenEnzo?

Heb je nog geen account aangemaakt bij VriendenEnzo? Aanmelden is heel simpel: je plaatst een vriendenoproep of je maakt een datingprofiel aan. Hoe meer je invult, hoe makkelijker je een match vindt of andersom.

Goed om te weten: wij doen niet aan addertjes onder het gras. De diensten van VriendenEnzo zijn voor het grootste deel gratis. Je betaalt alleen als je extra wilt opvallen. We helpen je graag op weg en daarom krijg je van ons 10 munten cadeau. Met elke munt kun je één actie uitvoeren, zoals het leggen van een nieuw/eerste contact of het plaatsen van een 'Spotlight'.

Heel veel plezier en ga snel aan de slag met het invullen van jouw 2 velden (als je dit nog niet hebt gedaan)!