Hoe maak je contact met nieuwe vrienden?

Vriendschap is belangrijk, leuk én gezond voor je. Maar soms loopt het leven anders dan gepland en schieten die vriendschappen er een beetje bij in. Ben je onlangs verhuisd, heb je het te druk met je werk of gezin om vrienden te maken? Of misschien is vreemden aanspreken gewoon niet je hobby: hartstikke logisch. Gelukkig is er VriendenEnzo, hiermee leg je op een snelle, kosteloze en minder spannende manier nieuwe, gezellige contacten.

Bij VriendenEnzo leer je nieuwe mensen kennen met dezelfde hobby's en lifestyle. Als je (lekker onderuit gezakt op de bank) een profiel hebt aangemaakt dan kan het avontuur gaan beginnen!

Hoe stuur je een eerste ‘vriendschapsverzoek’?

Leuk, je hebt je profiel aangemaakt en bekijkt andere profielen. Dan zie je iemand die je aanspreekt. Je herkent veel en jullie delen een hobby. Je besluit om een berichtje te sturen, een soort vriendschapsverzoek. De eerste indruk is de belangrijkste, ook virtueel in een chat. Hoe zorg je precies voor die goede eerste (online) indruk? Wat ga je zeggen en hoe stel je je voor?

Je zoekt natuurlijk contact omdat jullie raakvlakken hebben, benoem deze dus ook in de chat. Schrijf kort over wat je opviel in het profiel van de ander en waarom het je leuk lijkt om contact te leggen.

Rustig aan

Oké, stel, je hebt een leuk berichtje gestuurd en nu merk je dat je iets te vaak op je telefoon of computer kijkt of je al een reactie hebt. Dat is helemaal niet vreemd, maar onthoud dat het wel even kan duren voordat de ander reageert. Hij of zij heeft, net als jij, ook andere bezigheden. Hoe enthousiast je ook bent, wees geduldig en ga niet nog meer berichtjes sturen. Meer berichten schrikken af en dat is niet je bedoeling.

Geen reactie? Niks aan de hand!

Als de ander na een week nog niet gereageerd heeft, wees niet getreurd. Vriendschap komt van twee kanten en dit was blijkbaar geen match. Ga niet aan jezelf twijfelen, jij hebt niets verkeerd gedaan. Bedenk dat de ander alleen jouw profiel ziet en dat zegt niet alles over jouw andere eigenschappen en mooie kanten die je hebt.

Blijf dus positief en kijk op je gemak verder op VriendenEnzo. Je vindt vast iemand waar je wel een leuk contact mee gaat leggen.

Hoe voorkom je miscommunicatie tijdens een chat?

Zijn jouw grappen hilarisch en ben je gewend om ‘met de grap’ in huis te vallen? Wees je dan wel bewust van hoe dit tijdens een eerste contact over kan komen. Jouw grap ‘klinkt’ namelijk heel anders in een geschreven chat dan mondeling. Hoe goed je het ook bedoelt, een geschreven miscommunicatie is lastig te herstellen.

Neem dus in het begin een beetje een afwachtende houding aan. Dat betekent niet dat je, als je extravert bent, je introvert moet voordoen - of andersom. Wees gewoon lekker jezelf, maar probeer rekening te houden met het verschil tussen chatten en een één op één ontmoeting.

Wanneer kan je elkaar in het echt ontmoeten?

Stel, jullie chatten wat af, er worden al voorzichtig wat grapjes gemaakt en informatie over hobby’s uitgewisseld. Super! Je wilt graag afspreken, dus je stelt een datum voor. De ander kan en heeft er zin in. Leuk! De ander stelt voor om (bij jou of diegene) thuis een filmpje te kijken en iets te drinken. Wacht even.

Hoe vertrouwd de prille vriendschap nu ook voelt, je weet nog niet precies wie er aan de andere kant zit. Er bestaat namelijk een kans dat het in het echt toch niet zo goed klikt als gehoopt. Dan is het niet zo fijn als iemand precies weet waar je woont. Daarnaast is leuk contact makkelijker gelegd in een openbare gelegenheid. Op een privé locatie zoals thuis wordt een eerste ontmoeting sneller ongemakkelijk. Denk aan lange stiltes en niet weten waar te kijken.

Goed, maar waar spreek je dan af, de eerste keer? Gewoon: lekker op een openbare plek! Ga naar een bioscoop, drink gezellig iets op een terrasje - er is genoeg te verzinnen. Een mooi voordeel: je hebt genoeg om over te praten en samen naar te kijken. Thuis afspreken kan altijd nog, wanneer je een beter beeld van je nieuwe vriend hebt.

Bijna lente: terrasjestijd!

Over terrasjes gesproken, het wordt bijna lente en dan is het heerlijk om erop uit te gaan. Natuurlijk is het hartstikke fijn om alleen van het zonnetje te genieten met een goed boek en een kop koffie, maar het is ook leuk om dit met een nieuwe vriend(in) te doen. De drempel om vrienden te maken is laag bij VriendenEnzo, gratis en makkelijk. Ga eens rustig rondneuzen en misschien zijn die lege plekken in je agenda snel gevuld.

Ben je nieuw bij VriendenEnzo?

Heb je nog geen account aangemaakt bij VriendenEnzo? Aanmelden is heel simpel: je plaatst een vriendenoproep of je maakt een datingprofiel aan. Hoe meer je invult, hoe makkelijker je een match vindt of die match jou vindt natuurlijk. Klaar met invullen? Dan begint de pret pas echt! Je kunt zelf activiteiten organiseren of je aanmelden voor een leuk evenement bij jou in de buurt.

Goed om te weten: wij doen niet aan addertjes onder het gras. De diensten van VriendenEnzo zijn voor het grootste deel gratis. Je betaalt alleen als je extra wilt opvallen. We helpen je graag op weg en daarom krijg je van ons 10 munten cadeau. Met elke munt kun je 1 actie uitvoeren.
Veel plezier!