Nieuwe mensen leren kennen

Misschien ben je net verhuisd, merk je dat oude vriendschappen verwateren of kom je wat minder makkelijk in contact met mensen door bijvoorbeeld een drukke baan? Of zoek je 'gewoon' een gezellige vriend(in) om mee te kletsen of om leuke dingen mee te doen.
Nieuwe mensen leren kennen doe je bij VriendenEnzo, een ontmoetingsplatform waar in je in contact komt met mensen uit de buurt die net als jij op zoek zijn naar 'gewoon' vriendschap.
 

Nieuwe vrienden maken gaat niet vanzelf

Vriendschappen zijn ongelooflijk belangrijk voor ons geluksgevoel en voor onze gezondheid. Kom jij, als je om je heen kijkt, tot de conclusie dat het kringetje om jou heen best klein geworden is? Doe er dan iets aan. Nieuwe vrienden maken gaat niet vanzelf, maar bij VriendenEnzo is iedereen op zoek naar een leuke vriendschap! Bij VriendenEnzo kun je, nadat je jouw profiel hebt aangemaakt rustig rondkijken. Heb je iemand gevonden met dezelfde interesses, stuur dan gelijk een berichtje om in contact te komen. Niet gelijk iemand gevonden? Laat dan aan de leden van VriendenEnzo zien met wie je in contact zou willen komen en plaats een oproepje.
Wil je meer lezen over hoe je in contact komt met nieuwe mensen? Lees meer hieover in onze blog: Hoe maak je contact met nieuwe vrienden?
 

Maak een compleet profiel: laat weten en doe wat je leuk vindt

Gemeenschappelijke interesses zijn een belangrijke voorwaarde voor een vriendschap. Neem dus als uitgangspunt wat jij leuk vindt om te doen. Hou je van musea, ga dan op zoek naar een clubje dat samen exposities bezoekt. Ben je gek op dansen, neem dan salsales en vind daar gelijkgestemde zielen. Als je iets doet waar je plezier in hebt, heb je het sowieso al naar je zin en ben je niet alleen bezig met de vraag ‘klikt het met deze mensen’. Contact leggen gaat dan vanzelf.
Tips over het schrijven van een compleet profiel vind je terug in onze blog: hoe een compleet profiel tot een fijne vriendschap leidt
 

Zet jezelf 'In The Spotlight': laat anderen weten dat je op zoek bent

‘Op zoek’, dat klinkt misschien een beetje wanhopig, en wanhopig is natuurlijk wel het laatste wat je wilt zijn. Het is de kunst die gedachte (en dat oordeel over jezelf) los te laten. Er is niks mis mee om je vriendenkring uit te willen breiden. Vriendschap is belangrijk in een mensenleven, het draagt zelfs bij aan je gezondheid –evenveel als stoppen met roken!
Nadat je jouw profiel hebt aangemaakt kan je jezelf 'In The Spotlight' zetten, hiermee laat je meer specifiek weten met wie je in contact zou willen komen: een vriend(in) om mee te shoppen, of wellicht iemand in de buurt om een hobby te delen? Met een Spotlight laat je jezelf zien en heb je een grotere kans op het ontmoeten van mensen met dezelfde interesses.
 

Doe het rustig aan

Met nieuwe vrienden maken is het net zoals met het vinden van een nieuwe relatie: als je te hard je best doet, gaat het moeizaam. Straal je uit dat je iemand graag als nieuwe beste vriend(in) wilt, dan kan die beoogde BFF daar een beetje van schrikken. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen, en leg de lat niet te hoog: Go with the flow. Neem je voor om nieuwe contacten te maken en leuke mensen te ontmoeten, niet om meteen een nieuwe beste vriend te vinden.
 

Op zoek naar nieuwe vrienden?

Kom erbij en meld je gelijk even aan. Je kan dan meteen een mooi profiel maken en in contact komen met nieuwe vrienden die van dezelfde activiteiten houden als jij. Benader mensen via een berichtje of stuur een vriendschapsverzoek, nieuwe vrienden zijn dan snel gevonden.